Op termijn willen zij eventueel ook hun terrein verkopen, wat een mogelijke uitbreiding zou kunnen betekenen.
Rechts van het perceel ligt een landbouwgrond van ongeveer een hectare, eigendom van dezelfde familie als van het landhuis. Dat perceel kan desgevallend bij aangekocht worden.

Het landhuis zelf bestond vroeger uit verschillende woon-units maar is sinds halverwege de jaren tachtig onbewoond. De basis-structuur is degelijk, maar een grondige renovatie is onontbeerlijk.
Oorspronkelijk werd het pand ons aangeboden als een entiteit waarvan de afzonderlijke delen ook apart verkocht kunnen worden, maar het is onze bescheiden mening dat dit project best in zijn geheel aangepakt kan worden.

Een project is het zeker: naast de aankoop (huidige vraagprijs 210 000 euro) houdt u best nog rekening met een extra budget van minimum 200 000 euro voor de renovatie.

Is het dat waard? Absoluut. En wel hierom:
1.
Vastgoedinvesteringen worden vandaag algemeen beschouwd als een van de meest rendabele manieren om uw fondsen te beleggen.
2.
Het vastgoed in Italië is het voorbije jaar met een halve procent gestegen.
In Le Marche, een streek die veel minder gexploïteerd is dan bijvoorbeeld Toscane of Umbrië, zal de belangstelling voor vastgoed in de volgende periode naar verwachting nog toenemen, wat ook uw eigen pand ten goede komt en een meerwaarde genereert.
3.
Het landhuis in Castelleone di Suasa is dan wel aan renovatie toe – het prachtige landschap is dat niet. U koopt met andere woorden een fabuleuze locatie, zonder hoogbouw of industriele entourages – puur natuur, een & al geschiedenis.
4.
De wetgeving in Italië bepaalt dat u bij gedeeltelijke renovatie 20 % extra woonoppervlakte mag toevoegen, en bij volledige renovatie 30 % extra. Dat betekent dat u die ook al bij de prijsberekening per vierkante meter kunt incalculeren.
5.
Los van alle rekensommen is een investering in uw eigen geluk en in dat van uw omgeving altijd een prima zaak.
U kunt het pand uitsluitend voor eigen gebruik uitbouwen, uitsluitend voor vakantieverhuur of voor gemengd gebruik.

Onze contactpersoon begeleidt u ter plaatse voor een eventueel bezoek.

Contacteer ons voor verdere info of een afspraak.